Info

Nieuwe Stage V-serie smalspoortractoren bij Deutz-Fahr

Deutz-Fahr vernieuwt zijn 5DF/DS/DV smalspoortractoren, tot Stage V-uitvoering. Door de motorupdate werden ze krachtiger en zuiniger. Hiernaast is er een nieuwe cabine. De voornoemde modellen hebben maximale breedtes van 1.166 mm tot 1.671 mm.

Farmotion

De drie- en viercilindermotoren Farmotion 35 en Farmotion 45 waarmee de 5DF/DS/DV-serie is uitgerust, voldoen nu aan de uitlaatgasvoorschriften van stage V en zijn niet alleen zuiniger dan hun voorgangers, maar ook krachtiger. Zo biedt het topmodel een maximumvermogen van 116 pk.

Deze nieuwe motoren zijn voorzien van geavanceerde oplossingen, zoals een elektronisch geregelde viscoventilator, hydraulische klepstoters en een PowerCore-luchtfilter.

Naleving van de strenge emissienormen van fase V wordt bereikt met een compact en onderhoudsvrij uitlaatgasnabehandelingspakket dat bestaat uit een elektronisch geregeld extern, gekoeld EGR-circuit, een DOC (dieseloxidatiekatalysator), een SCR en een passieve DPF die geen speciale regeneratiecycli nodig heeft.

Nieuwe cabine

De nieuwe cabines van de 5DF/DS/DV Stage V-serie zijn ontwikkeld als geconcentreerde pakketten van geavanceerde technologische oplossingen en ergonomie. Ze bieden een hoog comfortniveau voor een gespecialiseerde trekker. Alle versies zijn geveerd met het innovatieve Hydro Silent-Block veersysteem. Het cabineframe is verkrijgbaar in 3 versies, alle met een overzichtelijke structuur met 4 stijlen, met een volledig vlakke vloer en een in hoogte en hoek verstelbaar stuurwiel.

Volledig geïntegreerd in het dak is het nieuwe beschikbare filtratiesysteem van categorie 4, dat de bestuurder bescherming biedt bij het toepassen van gewasbeschermingsmiddelen.

Hydrauliek

Deutz-Fahr heeft de nieuwe 5DF/DS/DV-serie uitgerust met een sterk hydraulisch aanbod met een uitgebreide keuze aan mogelijkheden. De pompen voor de hefinrichting(en) en hydrauliekventielen leveren een maximale opbrengst van 68 l/min, terwijl alle trekkers standaard zijn uitgerust met een afzonderlijk hydraulisch circuit dat uitsluitend olie levert aan het stuursysteem en de hulpvoorzieningen.

Lees het volledige verhaal op: https://www.landbouwleven.be/13150/article/2022-02-25/nieuwe-stage-v-serie-smalspoortractoren

Deutz-Fahr, TD
Previous ArticleNext Article

Send this to a friend