Info

New Holland vernieuwt T7 HD serie

New Holland heeft een update gegeven aan zijn T7 Heavy Duty tractorserie (273, 288 en 313 pk). Onderhuids wordt de beproefde technologie behouden. Hoofdzakelijk is er een nieuwe cabine gekomen die New Holland ‘Horizon Ultra’ cabine noemt. Met deze vernieuwing is aan alle, kleine details gedacht.

Comfort en zichtbaarheid

New Holland werkte nu vooral op de aspecten comfort en zichtbaarheid en bracht tientallen doordachte detailwijzigingen aan. Om de zichtbaarheid te verbeteren zitten er rond de motorkap alleen al 10 werklampen, voor de wegverlichting kan gekozen worden in optie voor led-verlichting in plaats van standaard halogeenlampen.

Rondom de dakrand van de cabine zijn er 14 led werklichten mogelijk. Aan de achterzijde 4 per kant, aan de voorzijde 3 per kant waarvan de middelste een verstraler is. Aan de dakrand verhuizen de zwaailampen van achter naar een positie meer vooraan ter hoogte van de spiegelsteunen. De zwaailampen zijn makkelijk neerklapbaar en met led-lichten uitgevoerd.

De spiegels worden van binnenin de cabine afgeregeld. Niet alleen de positie van de spiegelkappen is verstelbaar ook de spiegelsteunen kunnen elektrisch vanuit de cabine telescopisch meer naar buiten of binnen gebracht worden om in te spelen op het aangekoppelde werktuig.

Het is een detail, maar duidelijk over nagedacht: de voorste ruitenwisser is onderaan gemonteerd, waardoor hij een groter werkbereik krijgt. De achterruit die wordt bij de nieuwe modellen dan weer dieper uitgesneden om een groter zicht te bieden.

Cabine-interieur

In de cabine valt het kleine beeldscherm in het midden van het stuurwiel onmiddellijk op. New Holland noemt dit het ‘Center View Display’ en zou een primeur zijn voor de tractormarkt.

Ook de rijhendel is van vorm veranderd en heeft bedieningstoetsen waar de bestuurder zelf naar eigen keuze functies aan kan toekennen. De tweede joystick op de armleuning is zo ontworpen dat hij de ideale bediening voor een frontlader kan bieden. Opvallend is dat alle bedieningsknoppen van de rechter cabinewand zijn verdwenen en allen een plaats hebben gevonden op de rechter armleuning.

Achteraan

Achteraan de nieuwe T7 HD-serie is alles beter gegroepeerd en handiger uitgevoerd. Zo zijn er andere aansluitingen voor de hydrauliekventielen. Hydraulische leidingen moeten hierdoor makkelijker aan te koppelen zijn. Automatisch sluitende kleppen beschermen de ventielen tegen vuil. De trekhaken werden verzwaard en aan de spatbordbediening zit een knop waar de bestuurder zelf een functie aan kan toekennen.

Het volledige artikel kan u lezen via deze link: https://www.landbouwleven.be/11445/article/2021-07-29/new-holland-vernieuwt-t7-hd-serie

Tim Decoster
Previous ArticleNext Article

Send this to a friend