Info

Meer comfort en vermogen voor 5G-tractorserie bij John Deere

De tractoren uit de 5G-serie van John Deere zijn nu verkrijgbaar in meer verschillende modellen en voorzien van meer comfort. De serie heeft een complete update gekregen voor alle tractoren met meer dan 75 pk vermogen. Dit betekent onder andere dat er 5 nieuwe, krachtiger modellen zijn in de GV-, GN-, GF- en GL-configuratie.

Een belangrijke nieuwe functie van de 5G is de Hi/Lo PowrReverser Ecotransmissie met 5 versnellingen, waarmee 40 km/u gehaald wordt met een lager motortoerental, zodat de tractoren efficiënter in het brandstofverbruik zijn en comfortabeler om in te rijden.

Nieuwe modellen

Om te voldoen aan de wensen van individuele klanten zijn er nieuwe modellen aan de 5G-serie toegevoegd. De belangrijkste zijn de nieuwe 5115-tractoren voor de GF-, GN- en GV-modelseries, die met een 3,6 l-motor met 4 cilinders tot wel 120 pk vermogen leveren. Bovendien biedt John Deere meer veelzijdigheid op het gebied van vermogen, voor gebruik in zelfs de smalste rijen in wijngaarden, aangezien het GV-model 2 nieuwe vermogensseries krijgt: de 5105G en 5115G, met een maximaal vermogen van respectievelijk 105 en 120 pk.

Vernieuwde cabine

De vernieuwde cabine is nu beter aangepast aan de behoeften van de chauffeur. Het nieuwe ontwerp biedt verbeterde ergonomische eigenschappen en meer beenruimte, wat het rijcomfort verbetert. Daarnaast zorgt een aanzienlijk lagere hoogte van de motorkap voor een goed zicht naar voren.

De nieuwe cabine biedt ook voordelen voor de gezondheid van de bestuurder. Het Categorie IV-filtersysteem dat in het dak van de cabine is geïntegreerd, is als optie verkrijgbaar en biedt bescherming tegen stof, aërosolen die gevaarlijk zijn voor de gezondheid, en dampen. Een ander hoogtepunt van de nieuwste tractoren uit de 5G-serie is het nieuwe digitale display van 5 inch, dat belangrijke voertuiginformatie recht voor de bestuurder weergeeft en waarmee zelfs diverse tractor- en machine-instellingen gemakkelijk kunnen worden gewijzigd.

Efficiënt en slim

De nieuwe tractoren zijn niet alleen eenvoudiger te bedienen, ze zijn ook slimmer. Als optie kunnen de tractoren worden uitgerust met Isobus en achteraf worden voorzien van de JD-Link-telematicamodule. Hierdoor kunnen de tractoren worden aangesloten op het gratis John Deere Operations Center. Het werk kan zo gemakkelijker worden gedigitaliseerd en gepland.

De 5G-serie van John Deere biedt ook een open bestuurdersplatform of een cabine met verlaagd dak voor boomgaarden met laaghangende gewassen.

John Deere
Previous ArticleNext Article

Send this to a friend