Info, Nieuws

Mechanisatieliefhebbers kunnen naar Werktuigendagen 2021

Corona schudt al anderhalf jaar de beurskalender door elkaar, maar eindelijk zijn er lichtpuntjes. De Werktuigendagen kregen recent groen licht van de overheid voor de organisatie van hun event. Blokkeer dus alvast 25 en 26 september in je agenda voor de 35ste editie van de Werktuigendagen in Oudenaarde.

Heropstart beurs- en eventsector

AgriBevents, organisator van de Werktuigendagen in Oudenaarde, haalt opgelucht adem. “Tot onze grote tevredenheid heeft de overheid op 11 mei een officieel kader voorgesteld voor de heropstart van de beurs- en evenementensector”, stelt event manager Gunther De Mey. “Daarin is onder meer voorzien dat evenementen vanaf 1 september op een normale manier zouden kunnen doorgaan.”

Laatste en eerste op de kalender

Een tiental dagen voor het coronavirus ons land op slot zette, organiseerde AgriBevents eind februari 2020 nog de Agridagen in Ravels. Heel wat evenementen werden een editie uitgesteld. Nu ziet het er naar uit dat de Werktuigendagen het eerste grote landbouwevent in ons land zal worden sinds de start van de pandemie.

Zoals nu gecommuniceerd werd en aan het tempo dat de vaccinaties verlopen, zullen geen speciale vereisten – zoals bijvoorbeeld een coronatest – aan de bezoekers opgelegd worden.

Voorbereidingen zijn lopende

 “Om in september gewassen te kunnen oogsten, konden wij niet meer wachten”, legt Gunther De Mey uit. “Ondanks de onzekerheid van de voorbije maanden waren we dus reeds gestart met de eerste voorbereidingen. De demovelden en grasstroken zijn inmiddels ingezaaid en ook de inschrijvingen voor de firma’s zijn lopende.

Jubileumeditie

De organisatoren zullen nu een versnelling hoger schakelen om van deze jubileumeditie een onvergetelijk succes te maken. De voorbije edities werd er niet meer gewerkt rond één centraal thema. Zoals de voorbije keren willen we via een aantal gerichte themademonstraties de landbouwers optimaal informeren over actuele thema’s, bijvoorbeeld ‘bodem en duurzaamheid’, nieuwe trends en technische innovaties.”

Lees het volledige artikel via deze link: https://www.landbouwleven.be/10892/article/2021-05-17/jubileumeditie-werktuigendagen-wordt-eerste-groot-landbouwevent-anderhalf-jaar

Anne Vandenbosch
Previous ArticleNext Article

Send this to a friend