Info

Lemken toont zijn nieuwste vestiging in Dinteloord (NL)

Begin oktober toonde Lemken zijn nieuwste vestiging in het Nederlandse Dinteloord. Hier bouwden ze het ‘Centre of excellence for Crop Care’ uit. Dat is een gevolg van de overname van Steketee in 2018.

In Dinteloord (Nederland) ligt de focus op de ontwikkeling en productie van technische oplossingen op het gebied van gewasbescherming. Daarnaast wordt dit de locatie van het internationale Competence Center Crop Care van Lemken voor landbouwers, technische experts en universiteiten van over de hele wereld. Voor dit doel is naast de grote tentoonstellingsruimte van het AgroForum ook een technisch hoogwaardig auditorium gebouwd, dat een optimale omgeving biedt voor allerlei soorten evenementen en trainingen.

Voorzien op groei

De totale oppervlakte van het terrein in Dinteloord bedraagt ongeveer 49.000 m², waarvan momenteel 11.800 m² is bebouwd. Er is dus duidelijk ruimte voor de beoogde groei. Momenteel zijn er 4 hallen achter elkaar gebouwd, daar kan nog een vijfde bij komen. Dit geheel kan door te spiegelen aan één zijde verdubbeld worden in bebouwde oppervlakte. De benodigde ruimte hiervoor is aangekocht en bestaat momenteel uit een grasveldje.

De productieafdeling en het magazijn beslaan samen 9.000 m² en in het AgroForum is een oppervlakte van 800 m² beschikbaar voor productpresentaties.

De hallen zijn in 3 secties onderverdeeld. In de productiehal worden de onderdelen gemaakt en voorbereid voor het verven. Hoofdzakelijk gaat het hier om metalen onderdelen. In het magazijn worden deze, alsook componenten van leveranciers, opgeslagen. In de eindmontagehal worden tot slot de finale machines geproduceerd. De fabriek is ingericht voor staande montage en momenteel zijn er 8 montageplaatsen, die indien nodig groter kunnen worden gemaakt om plaats te bieden aan grotere machines. Hiervoor bieden de bovenloopkranen een maximale flexibiliteit. Voordat een machine de vestiging verlaat, wordt deze eerst in 2 volledig uitgeruste teststations gecontroleerd op kwaliteit en functionaliteit.

Geloof in kerncompetenties

De CEO van Lemken, Anthony van der Ley, valt bij de voorstelling van de nieuwste locatie meteen met de deur in huis. “Ik krijg constant de vraag waarom een filiaal in Nederland? Toen wij Steketee overnamen, geloofden wij sterk in de kerncompetenties, in de ziel en in de producten van dat bedrijf. Tot op heden hebben wij enkel de kleur gewijzigd en de producten in dezelfde filosofie doorontwikkeld. Alles overnemen en verhuizen naar de moederlocatie in Duitsland zou niet helemaal stroken met de filosofie die we nastreven.”

Het feit is wel dat Lemken niet gebleven is op de toenmalige locatie van Steketee in Stad aan ’t Haringvliet (NL). Daar zouden ze te snel uit hun jasje groeien. Daarom werd een oplossing uitgewerkt met de bouw van een nieuw onderkomen 25 à 30 km verderop in Dinteloord, deelgemeente van de gemeente Steenbergen. Lemken ligt er in de schaduw van de Cosun Beet Company-suikerfabriek en heeft een nieuwbouw gezet op de nabijgelegen Agro Food Cluster Nieuw Prinsenland.

Lees het volledige verhaal via: https://www.landbouwleven.be/20785/article/2024-10-17/lemken-toont-zijn-nieuwste-vestiging-dinteloord

Tim Decoster
Previous Article

Send this to a friend