Info

Laureaten van de ‘Farm Machine’ 2023 award op een rijtje

Bij de start van het nieuwe jaar bekijken we eens welke machines een award ‘Farm Machine 2023’ hebben meegekregen.

Deze prijs wordt toegekend aan de meest innoverende landbouwmachines. Voor deze editie verzamelde een twintigtal Europese landbouwjournalisten, waarbij een vertegenwoordiger van Le Sillon Belge/Landbouwleven om een stem uit te brengen over de talrijke kandidaten volgens welbepaalde criteria.

Tractoren: van XL tot S

De tractoren worden ingedeeld in 4 categorieën volgens vermogen en specialisatie.

XL tractor: Case IH Quadtrac AFS Connect. In de categorie ‘XL tractor’ krijgt Case IH de prijs voor zijn Quadtrac AFS Connect. Afhankelijk van het model heeft deze een vermogen van 420 tot 620 pk, opgewekt in een Cursor 16-zescilindermotor van 12,9 l. Om aan de Stage V-uitlaatgasnormen te voldoen, wordt gebruikgemaakt van de selectieve catalytische reductietechniek ‘Hi-eSCR2’.

L-tractor

Fendt 700 Vario gen7. Fendt wint de award in de categorie L-tractor met een nieuwe generatie van zijn 700Vario-tractorserie, de zevende al. Deze bestaat uit 5 modellen die voorzien zijn van een zescilinder Agco Power-motor van 7,5 l. De vermogens gaan van 203 tot 283 pk. De uitlaatgassen worden behandeld door een dieseloxydatiecatalysator (DOC), partikelfilter (DPF) en selectieve catalytische reductie (SCR).

S-tractor

Massey Ferguson 5S. In de categorie S-tractor krijgt Massey Ferguson de award toegekend omwille van zijn 5S-tractorserie. Dit zijn modellen bestemd voor veehouderij en voor gemengde bedrijven. Ze hebben een vermogen van 105 tot 145 pk, opgewekt in een viercilinder Agco Power-motor met een inhoud van 4,4 l. De 5S-serie onderscheidt zich ook door een nieuw design en toegenomen zichtbaarheid die de bestuurder heeft vanuit zijn cabine.

Gespecialiseerde tractor

Met zijn T4F behaalde New Holland de award in de categorie ‘gespecialiseerde tractor’. Van de overgang naar de nieuwe Stage V-emissienorm werd ook gebruikgemaakt om een nieuw design en een nieuwe techniek te introduceren. De nieuwe viercilindermotor met een inhoud van 3,4 of 3,6 l, afhankelijk van het model, is compacter, waardoor ook een compactere motorkap ontworpen kon worden. Deze is daardoor lager uitgevoerd. Zo heeft de chauffeur een beter zicht.

Wil je weten welke machines een award kregen in de categorieën: wiellader, oogstmachine, bodembewerking, zaaitechniek, robot en nog meer, volg dan deze link: https://www.landbouwleven.be/15828/article/2023-01-23/laureaten-van-de-farm-machine-2023-award-op-een-rijtje

JV
Previous ArticleNext Article

Send this to a friend