Info

Laat je inspireren en kom elkaar ontmoeten op Agribex

Het waren 4 lange jaren na de laatste editie van Agribex in 2019, maar op woensdag 6 december 2023 zwaaien de deuren van Brussels Expo weer open voor 5 dagen beursplezier.

Hoopvol signaal

Agribex, het tweejaarlijkse salon voor landbouw, veeteelt, tuin en groene zones, is terug en wil een hoopvol signaal geven voor een sector die het niet onder de markt heeft. Dat wil beursorganisator Fedagrim doen onder het thema ‘Inspire & Connect’. De standhouders zullen immers de nodige inspiratie geven voor de toekomst van je bedrijf en deze beurs is dé grootste ontmoetingsplaats voor de hele sector.

Twee jaar langer wachten

Fedagrim, de federatie van toeleveranciers van machines, gebouwen, uitrustingen en aanverwante diensten voor de landbouw en voor de groenvoorzieningen, heeft 2 jaar langer op dit moment moeten wachten. Agribex werd immers in 2021 op de valreep geannuleerd, omdat het coronavirus weer sterker rondwaarde in ons land.

“Agribex is en blijft een vaste waarde op de beurskalender. Wij zijn dus blij dat de 72ste editie, die in 2021 gepland stond, nu dus zal plaatsvinden van 6 tot en met 10 december in Brussels Expo.”

Fedagrim koos voor deze editie voor een nieuwe visual waarin een landbouwlandschap en groene zones in elkaar overvloeien. “Onze bezoekers zijn de beheerders van deze 2 landschappen en onze federatieleden en exposanten zijn de toeleveranciers van deze beheerders. Landbouw en groene zones gaan voor ons dus hand in hand.”

Vijf beursdagen in 8 hallen

Zoals het gepland was in 2021 zal Agribex dit jaar een dag korter zijn dan in het verleden, met andere woorden: de beurs zal 5 dagen tellen in plaats van 6. De beurs begint op een woensdag, maar loopt nog steeds tot en met zondag. “Deze beurs blijft sterk gericht op een professioneel publiek, maar gebruikelijk zakken ook heel wat niet-professionelen graag af naar Brussels Expo om hier de sfeer van de sector op te snuiven.”

Drie thema-eilanden

Agribex blijft een belangrijke ontmoetingsplaats voor de sector. “Deze beurs is en blijft een vakgebeuren met een belangrijke economische activiteit”, stelt Alain Vander Cruys. Omdat de evoluties in de sector erg snel gaan, wordt dan ook volop ingezet op innovatie. “We willen in de diverse vakdomeinen de nieuwste technieken en technologie tonen, maar ook nieuwe inzichten geven in bedrijfsmanagement. Dat gebeurt sowieso op de standen van de exposanten, maar we zetten bepaalde thema’s ook graag extra in de schijnwerpers.

Dat gebeurt, net als bij vorige edities, op specifieke thema-eilanden. Dit jaar werd werk gemaakt van 3 zo’n eilanden, namelijk Feed the Future, Smart Farming/Robotica (in hal 3) en de Workshop Live (hal 7).

Lees alle info over de Agribex-beurs op de website van Landbouwleven via: https://www.landbouwleven.be/18197/article/2023-11-30/inspire-connect-laat-je-inspireren-en-kom-elkaar-terug-ontmoeten-op-agribex

Anne Vandenbosch
Previous ArticleNext Article

Send this to a friend