Info

Krone en Lemken presenteren autonome tractor

Onder de naam ‘Combined Powers’, wat in het nederlands zoveel wilt zeggen als gecombineerde kracht, presenteren Krone en Lemken een conceptstudie van een autonome zelfrijdende trekker, de VTE. Deze bestaat uit een aandrijfunit in combinatie met diverse werktuigen.

Het innovatieve onderzoek, dat door beide fabrikanten wordt gedefinieerd als een toekomstige aanvulling op bestaande werkzaamheden, is met succes getest bij diverse werkzaamheden waaronder cultiveren, ploegen, zaaien, maaien, schudden en harken.

Dieselelektrische aandrijving

Bij het ontwerp van de VTE hebben Lemken en Krone zich gericht op de vermogensbehoefte van de bovengenoemde werkzaamheden. De conceptstudie heeft een dieselelektrische aandrijving met een totaal vermogen van 230 pk (170 kW). Het vermogen wordt elektrisch overgebracht op de rijaandrijving en de aftakas.

De unit wordt bediend en bewaakt via mobiele apparaten, werkopdrachten en data worden verzonden via een communicatiemodule en de bekende Agrirouter dataverwerking.

Isobus en TIM

Bij het ontwerpen van het project lag de focus op het optimaalst haalbare werkresultaat in alle omstandigheden; daarom bestuurt het werktuig ook de trekker. Het werktuig en de aandrijfunit fungeren als een slim, homogeen systeem. De communicatie en interactie tussen werktuig en aandrijfunit zijn gebaseerd op de jarenlange ervaring van Krone en Lemken op het gebied van Isobus en TIM, zodat alle relevante informatie zonder uitzondering kan worden uitgewisseld tussen het werktuig en de aandrijfunit.

Lees meer over de VTE en zijn voordelen via deze link: https://www.landbouwleven.be/13315/article/2022-03-16/krone-en-lemken-presenteren-autonome-tractor

Lemken – Krone – TD
Previous ArticleNext Article

Send this to a friend