Info

John Deere introduceert nieuwe T5- en T6-maaidorsers

John Deere introduceert geheel vernieuwde T5- en T6-maaidorsers met schuddertechnologie. De serie bestaat uit 8 nieuwe modellen.

De nieuwe T5- en T6-maaidorsers hebben het cabineontwerp van de grotere X9 maaidorsers overgenomen. Deze luxe werkruimte is voorzien van ActiveSeat II, ledverlichting, een nieuw hoekstijldisplay en een elektronische stofdichte deur. De CommandPRO-joystick biedt de bestuurder intuïtieve en persoonlijke bediening van alle belangrijke maaidorserfuncties. Om de bestuurderservaring nog verder te verbeteren, heeft John Deere zijn ‘Precision Ag Technology’-paketten geïntegreerd, met de StarFire 7500-ontvanger, G5Plus CommandCenter-display, JDLink-connectiviteit voor operationele efficiëntie en eenvoudig gegevensbeheer.

Breed motorenaanbod

De 8 nieuwe modellen van de T5- en T6-maaidorsers worden geleverd met een breed scala motoren. Dit begint bij de 305 pk (max. vermogen) 6,8-liter motor in de T5 400 en de nieuwe JD9X 9-liter motor, beginnend met 348 pk in de T5 500 met 5 schudders en een vermogen van 466 pk in het vlaggenschipmodel T6 800 met 6 schudders. Alle modellen met de JD9X-motor bieden intelligente motortoerentalregeling, wat het brandstofverbruik verbetert door het motortoerental te verlagen tijdens het rijden op de weg en wanneer de machine stilstaat bij kruispunten of stoplichten. Alle motorvarianten voldoen aan de strenge fase V-emissienormen.

Nieuwe opties

Het opvoerkanaal, dat is ontworpen met dezelfde breedte als de rest van het gewaskanaal (1,67 m op modellen met 6 schudders), elimineert vernauwingen van de gewasstroom over de hele maaidorser. De maaidorsers van modeljaar 2025 worden geleverd met nieuwe opties voor graanverwerking: nieuwe graantankopties tot 13.500 l voor de T6 (+23%) en 11.500 l voor de T5 (+15%). Bovendien kunnen bestuurders profiteren van de verstelbare lospijp, waardoor meer controle over het lossen mogelijk is. De lossnelheid bij topprestatie bedraagt tot 150 l/sec, waardoor een snelle lossing van 10 ton graan in slechts 90 seconden mogelijk is.

Bovendien zijn er opties voor hellingcompensatie beschikbaar, met een basiscompensatie tot 7% helling. Of een optionele pakket om zijwaartse hellingen te compenseren tot 14% helling, naast de HillMaster-technologie met een compensatie tot 22% helling.

Verbeterde productiviteit door precisie

Met betrekking tot precisielandbouwtechnologie zijn de geheel nieuwe T5- en T6-maaidorsers uitgerust met de John Deere Precision Ag Technology, waaronder de StarFire 7500 geïntegreerde ontvanger en het G5Plus CommandCenter-display. Het G5Plus CommandCenter biedt bestuurders een groot, 12,8-inch display met intuïtieve menufuncties, voor ultieme controle en zicht tijdens het oogsten.

Bovendien is er de mogelijkheid om de maaidorser uit te rusten met de uitgebreide G5Plus-monitor. Hierdoor kunnen bestuurders meer functies tegelijkertijd bedienen, zoals het bekijken van voertuigbesturingsfuncties op het primaire display en precisielandbouwtoepassingen zoals AutoPath, Machine Synchronisatie of Grain Sensing op de extra monitor.

Met Machine Synchronisatie kan de bestuurder van de maaidorser de snelheid, richting en positie van de naastrijdende John Deere tractor met aanhangwagen regelen, waardoor nauwkeurig lossen zonder verspilling en zelfs het vullen van de aanhanger tijdens het rijden mogelijk wordt.

Lees het volledige verhaal via: https://www.landbouwleven.be/20189/article/2024-07-31/john-deere-introduceert-nieuwe-t5-en-t6-maaidorsers

John Deere
Previous ArticleNext Article

Send this to a friend