Info

Innovaties terug fysiek getoond tijdens Mecanic Show

Van 29 juli tot en met 1 augustus gaat na 2 jaar pauze omwille van de coronapandemie terug de landbouwbeurs van Libramont door. Vast onderdeel van het beursprogramma is de Mecanic Show. Hiervoor selecteerde de beursorganisatie ditmaal 13 machines. Deze zullen gedurende de 4 beursdagen in de Grote Ring op het terrein opdraven om hun innovatief karakter te tonen.

New Holland, Güttler en Joskin

De eerste geselecteerde machine is de T6.180 Methane-tractor van New Holland. Op wereldniveau bekeken is dit de eerste tractor die volledig door methaan wordt aangedreven.

Güttler heeft een nieuwe zaaitand ontwikkeld om op een machine te plaatsen die dient om grasland te vernieuwen. De toepassingsperiode waarbinnen aan weidevernieuwing gedaan kan worden in het voorjaar verruimt door deze ontwikkeling.

Met de sleepslangbemesters Pendi- Twist Start en Pendislide Start biedt Joskin een oplossing aan voor drijfmestverdeling over een breedte van 12 m. Deze injecteurs kunnen aangebouwd worden aan drijfmesttonnen die niet over hefinrichtingen beschikken of over een voorziening om dit te monteren.

Ook de nieuwe plateauwagen, Wago X van Joskin, is geselecteerd voor de Mecanic Show. Deze kan zowel dienst doen als balentransportwagen, als voor het transport van voertuigen.

Krone, Strautmann en Kuhn

Van Krone is de opklapbare frontmaaier, de EC F 400 CV, met een werkbreedte van 4 m, geselecteerd voor de Mecanic Show. Hiermee presenteert Krone een tot nu toe ongeziene manier om een frontmaaier toe te plooien voor wegtransport op wereldvlak bekeken.

Van Krone is nog een tweede machine geselecteerd voor de Mecanic Show, namelijk de GX universele transportwagen.

Strautmann presenteert met de Magnon-opraapwagen een opmerkelijke machine, omdat deze opraapwagen uitgerust is met een breedte van 2,25 m met flexibele polyurethaanvingers. Deze flexibele kunststofvingers zijn voldoende sterk om het gewaszwad van de bodem op te rapen.

De Kuhn VB 7190 I-Dense is de eerste rondebalenpers waarbij de instellingen volledig geautomatiseerd zijn. De persdruk wordt hierdoor automatisch ingesteld in functie van het vochtgehalte van het gewas dat geoogst wordt.

Pöttinger, Evrard en Fliegl

Het Oostenrijkse Pöttinger presenteert in de Grote Ring van de Mecanic Show zijn nieuwe opraapwagen, de Jumbo 8000. Dankzij een nieuw aandrijfconcept en nieuwe snijrotor met 65 messen, kan deze opraapwagen nieuwe prestaties laten zien met een theoretische snijlengte van 25 mm.

Inzake spuittechniek heeft Evrard een spuitsysteem ontwikkeld dat R-Activ genoemd wordt. Het wordt volledig door lucht ondersteund. Hierdoor wordt er beantwoord aan de vraag naar minder middelengebruik, maar is er ook minder.

Van Fliegl is de wiedeg Striegel STR 610 geselecteerd voor de Mecanic Show. Er zijn 6 rijen tanden van 8 mm dik gemonteerd die hydraulisch kunnen worden versteld. Via een mechanisch te regelen aanslag bepaalt men vervolgens hydraulisch gezamenlijk de spanning op alle tanden ineens.

Emily en MAN

Van Emily is een veegborstel met opvangbak geselecteerd. Het innovatieve is dat deze veegborstel zowel heel fijn stof als grotere objecten kan opvegen. Verder vernieuwend is de automatische optie om de filter te reinigen iedere keer dat de opvangbak geledigd wordt.

Het is ongewoon, maar de Mecanic Show verwelkomt dit jaar met MAN een vrachtwagenconstructeur. Deze onderscheidt zich door een nieuw digitaal achteruitkijksysteem, OptiView genaamd. Dit systeem laat toe om het wegverkeer én de omgeving van de vrachtwagen sneller te zien.

Lees meer over voornoemde innovaties via: https://www.landbouwleven.be/14386/article/2022-07-27/innovaties-terug-fysiek-getoond-tijdens-mecanic-show

Nicolas Higuet
Previous ArticleNext Article

Send this to a friend