Info

Iedereen is klaar voor (corona)veilige Werktuigendagen

De Werktuigendagen – op 25 en 26 september in Oudenaarde – zijn zoals steeds een feest voor de machineliefhebbers. Het is immers geen statische beurs, maar een erg dynamische beurs met tal van demo’s. Veiligheid is dus een belangrijk aspect voor de organisatie.

Exposanten haakten niet af

Gunther De Mey, event manager, is verheugd dat de standhouders tijdens deze abnormale aanloop naar deze 35ste editie niet afhaakten. “De inschrijvingen kwamen weliswaar wat trager op gang, maar we zijn fier dat er bij het afsluiten van de inschrijvingen 191 exposanten waren aangemeld. Dat is zelfs iets meer dan op hetzelfde moment bij de voorgaande edities.

Veiligheid voorop

Net zoals bij de vorige edities wordt heel wat moeite gestoken in veiligheid.

Gunther De Mey: “Heel wat machines die hier demonstreren zijn giganten. We trachten het verkeer op de smalle verharde beurswegen wel te beperken door de standhouders zoveel mogelijk achter hun eigen stand te laten demonstreren, maar natuurlijk kunnen we niet vermijden dat er verplaatsingen van (oogst)machines en tractoren met aanhangwagens zijn. De geoogste maïs moet bijvoorbeeld naar de voederkuilen aan de schoolhoeve geraken. Daarom hanteren we uitgebreide preventiemaatregelen. Zo is er opnieuw een extra wandelstrook van 5 m voorzien naast de wegen op het beursterrein. Op de kruispunten zetten we verkeersbegeleiders in. Daarnaast krijgen de firma’s én hun chauffeurs strikte richtlijnen voor het beheer van hun machines. Ten slotte wordt er ingezet op begeleiders bij de diverse demonstraties.”

Covid Safe Ticket: verplicht

Het Covid Safe Ticket (CST) laat toe om een redelijk ‘normale’ en tegelijk coronaveilige beurs te organiseren. Binnen de veilige zone hoeven een mondmasker en social distancing immers niet meer.

Je CST is, naast je toegangsticket, een extra toegangsvoorwaarde. Enkel wanneer je groen licht krijgt bij het scannen van je CST QR-code – op gsm of op papier – krijg je toegang tot de beurs! Er worden ter plaatse immers geen coronatesten uitgevoerd.

Bij het scannen van je CST aan de ingangen moet je ook een identiteitsdocument (identiteitskaart of rijbewijs) kunnen voorleggen ter controle dat het certificaat dat je toont van jou persoonlijk is.

Het digitale CST kun je (vanaf geboortejaar 2009) aanvragen via de CovidSafeBE-app op je gsm en op websites zoals mijnburgerprofiel.be, mijngezondheid.be of myhealthviewer.be.

Praktisch

Wanneer: zaterdag 25 en zondag 26 september van 9 tot 18 uur

Waar: naast de N60 in Oudenaarde (Heurne)

Toegangsprijs: volwassenen: 15 euro, kinderen (-12j): gratis, met verminderingskaart: 8 euro

Digitale ticketing via de website www.werktuigendagen.be en aan de kassa

Parking: gratis

Lees het volledige dossier over de Werktuigendagen via www.landbouwleven.be

Anne Vandenbosch
Previous ArticleNext Article

Send this to a friend