Info

Fendt Treffen sluit feestjaar mooi af

Op zondag 30 juni vond met een groots Fendt Treffen in de hippodroom van Kuurne de apotheose van Hilaire Van der Haeghe zijn feestjaar plaats. Dit Antwerps familiebedrijf bestaat 125 jaar en organiseerde rond deze mijlpaal meerdere evenementen.

Het feestjaar werd in schoonheid afgesloten met een spectaculair hoogtepunt, namelijk de bijeenkomst van ruim 700 Fendt tractoren en machines. Dit zou goed zijn voor naar schatting 130.000 verzamelde pk’s die op zo’n 4.500 bezoekers konden rekenen. Vanaf 1967 voert Hilaire Van der Haeghe de Duitse Fendt tractoren in. Aangevuld met de invoer van hooibouw- spuit- en oogstmachines van Fendt door Agrimadis sinds 2018.

Gezelligheid troef

Dankzij de samenwerking van voornoemde invoerders kon het volledige ‘full-line’ gamma van Fendt dat momenteel beschikbaar is getoond worden aan het publiek. Grote nieuwigheid was de presentatie van de nieuwste Fendt 600 Vario serie tractoren.

Het treffen was niet enkel een presentatie van hypermoderne nieuwe tractoren en machines. Ook de geschiedenis van het merk Fendt kwam met gesproken toelichting uitgebreid aan bod door de grote aanwezigheid van nostalgische oldtimers en recentere youngtimers. De aanwezige Fendt fans werden hierdoor ondergedompeld in historische en hedendaagse techniek tijdens parade’s van de verschillende series. Deze werden afgewisseld door enkele stunts die verzorgd werden door Fendt dealers.

We spraken op zondagnamiddag net voor afsluiten een enthousiaste Julien Vanderhaeghe, Business Unit Manager bij HH agri. Hem viel het op hoeveel Fendt-fans en -eigenaars elkaar ontmoeten. “Dit zorgde voor een gezellige sfeer tussen jong en oud, allen gepassioneerd en verbonden door één merk. Als je dit ziet, merk je dat Fendt niet zo maar een merk is.”

Tom Van Looveren, Salesmanager Fendt bij HH agri, licht verder toe: “In het verleden organiseerden we reeds 4 maal een Fendt Treffen. Het derde en grootste tot hier toe vond in 2006 eveneens plaats in Kuurne. In de Hippodroom verwelkomden we toen meer dan 1.600 bezoekers en 550 Fendt tractoren. Aangezien Fendt vandaag in België succesvoller is dan ooit en het toch al enkele jaren geleden is dat we nog een Fendt Treffen hebben georganiseerd, tikken we voor deze editie af op meer dan 700 Fendt machines en 4.500 bezoekers.” Er waren zelfs 4 fietsen met Fendt-aandrijving aanwezig in Kuurne. “Als het moet is er in de hippodroom plaats voor meer dan 1.000 tractoren”, bemerkte Tom Van Looveren nog al lachend.

Awards uitgereikt

Tijdens het treffen werden heel wat awards uitgereikt. Geert Depuydt uit Oostrozebeke viel in de prijzen met zijn Fendt 930 Vario uit 2005 omdat deze 44.270 draaiuren kon aantonen. Bert Muys uit Bossuit had de oudste aanwezige Fendt meegenomen naar het treffen, namelijk een Dieselross uit 1930.

Filip van de Moortele mocht naar huis gaan met de award voor de mooiste oldtimer. De best gedecoreerde Fendt voor het treffen werd in de wacht gesleept door Serge Louvieaux.

De verste deelnemer was Jean-Marie Nix uit Welkenraedt die er maar liefst 220 km voor over had om het Fendt Treffen bij te wonen. De deelnemer met het meest aantal tractoren was de familie Watteyne uit Ieper. Met maar liefst 21 Fendt-tractoren kwamen ze afgezakt naar Kuurne.

Lees het volledige verhaal op: https://www.landbouwleven.be/20008/article/2024-07-01/fendt-treffen-sluit-feestjaar-mooi-af

Tim Decoster
Previous ArticleNext Article

Send this to a friend