Info

Deroo Constructie ontwierp een watertank om kippenstallen te reinigen

Deroo Constructie ontwikkelde een compacte tank om kippenstallen te reinigen. Deze krijgt als typebenaming ‘Coop-cleaner’ mee.

Coop-cleaner

De tank is uitgerust met verschillende spuitkoppen, zodat zowel de vloer als het plafond en de muren kunnen afgespoten worden. De Coop-cleaner vermindert de tijd die nodig is om de stallen proper te maken aanzienlijk.

Kippenstallen worden gekenmerkt door hun lage bouw en door hun doorgangen. Na elke productiecyclus moeten de stallen gereinigd worden. Dit is dikwijls een slopend en arbeidsintensief proces. Deroo Constructie bouwde nu een compacte tank die uitgerust is met verschillende spuitkoppen, zodat een groot deel van de reiniging nu machinaal kan gebeuren. De tank is uitgerust met 3 sproeikoppen. De middelste is naar boven gericht om het plafond te reinigen, de buitenste 2 staan gemonteerd op een draaikrans, zodat ze kunnen gericht worden om muren of vloer af te spuiten. Onderaan voorzag Deroo Constructie een sproeiboom met 9 koppen, waarvan 2 naar buiten gericht zijn, om de stalvloer af te spuiten.

Volume in plaats van druk

Het aanzuigen van water en het reinigen van de stallen gebeurt door middel van een vacuümpomp, in combinatie met een turbovuller en een turbolosser. Het reinigen gebeurt dus niet door middel van hoge druk, maar door de hoeveelheid water die gebruikt wordt.

Om de stallen te desinfecteren is de tank uitgerust met een aansluiting voor een kleine slang, zodat het reinigings- of ontsmettingsmiddel door middel van het vacuüm in de tank mee opgezogen kan worden. Zo ontstaat een homogene menging, om zo optimale reiniging en ontsmetting te bekomen.

De constructie van de Deroo-kippenstalreiniger gebeurt volledig op maat, volgens de wensen van de gebruiker.

Deroo Constructie
Previous ArticleNext Article

Send this to a friend