Info

Case IH brengt vernieuwing bij 3 tractorreeksen

Eerder dit jaar vernieuwde Case IH zijn Steiger en Quadtrac AFS Connect-lijn. Daar komt nu een nieuw topmodel bij, de Quadtrac 715, met een piekvermogen van 778 pk. Deze rupstractor is de krachtigste die Case IH in zijn aanbod heeft.

Quadtrac 715

De drijfveer voor het ontwerp van de nieuwe Quadtrac 715 is niet enkel meer vermogen, maar ook bodembescherming. Dit laatste wordt bereikt door nieuwe rupsonderstellen met een grotere voetafdruk.

De nieuwe 715 is (momenteel) alleen beschikbaar op rupsen en wordt aangedreven door de nieuwe FPT Cursor 16 l-motor. De cilinderinhoud hiervan is 23% groter in vergelijking met de Cursor 13l van de Quadtrac 645. Hij levert een piekvermogen van 778 pk bij 1.900 tpm en een piekkoppel van 3.255 Nm bij een laag toerental van 1.400 tpm. Een hoge koppelbeschikbaarheid wordt verzekerd door een tweetraps turbocompressorsysteem met intercooler.

Nieuwe rupsen

De nieuwe heavy duty-rupsbanden voor zwaar gebruik wijken aanzienlijk af van de rupsbanden op andere Quadtrac-modellen. De rupsen zijn 305 mm langer voor meer bodemcontact, een verbeterde vermogensoverdracht, meer tractie en minder bodemcompactie. De diameter van het aandrijfwiel is vergroot om het hogere koppel aan te kunnen en de levensduur van de rupsbanden te maximaliseren.

Nog een nieuw topmodel

Nadat in de Quadtrac-reeks een nieuw topmodel is geïntegreerd, gebeurde dit ook in de Optum-serie met de nieuwe Optum 340 CVXDrive AFS Connect. Deze ontwikkeling kwam er omwille van de groeiende markt van multifunctionele tractoren met hoog vermogen. Case IH optimaliseert zijn beproefde Optum-serie, die staat voor hoog vermogen met laag eigengewicht, met een nieuw 340 pk sterk topmodel. De nieuweling weegt niet zwaarder dan de bestaande 300- en 270-modellen, maar biedt wel meer vermogen (27 pk of 9 %) en dus ook toegenomen productiviteit.

Het vermogen wordt opgewekt in een 6 cilinder 6,7 l-motor van FPT. Deze voldoet aan de Fase V-uitlaatgasnormen dankzij Hi-eSCR2-technologie.

ActiveDrive 8 op Vestrum

Case IH biedt op zijn Vestrum-tractorenserie, die een vermogensbereik dekt van 100 tot 130 pk, nu naast de CVXDrive-traploze transmissie ook de ActiveDrive 8-powershiftversie aan. Voorheen was deze enkel beschikbaar op de Maxxum-tractoren (115-150 pk).

Wie een Vestrum-model wil, kan nu kiezen voor de lager geprijsde ActiveDrive 8-versnellingsbak. Deze biedt telkens 8 versnellingen in 3 groepen. De eerste groep gaat tot 10,7 km/uur en de tweede biedt een snelheidsbereik van 4,3 tot 18,1 km/uur. Dat is dus goed voor de meeste snelheidsbehoeften op het veld. Voor het rijden op de weg kan de tractor starten in groep 3, die een snelheid biedt van 0 tot 40 km/uur.

De powershiftuitvoering maakt gebruik van de technologie met dubbele koppeling, zodat er geen verlies van trekkracht of vermogen in de aandrijflijn optreedt tijdens het veranderen van snelheid of richting.

Lees meer over voornoemde nieuwe tractormodellen, de vernieuwde Farmlift verreiker van Case IH en hun autonoom rijdende magnum via volgende link: https://www.landbouwleven.be/17977/article/2023-11-03/case-ih-brengt-vernieuwing-bij-3-tractorreeksen

Tim Decoster
Previous ArticleNext Article

Send this to a friend