Info

AgriSIMA: nieuwe naam, nieuw concept, opnieuw in februari

Axema, organisator van de Franse landbouwbeurs Sima, heeft besloten deze professionele beurs te hervormen. Ze doen dit met een nieuw beursopzet en een nieuwe beursnaam, namelijk AgriSIMA én ze keren terug naar een beurs in februari van de even jaren.

De landbouwbeurs AgriSIMA zal door een nieuw team medewerkers georganiseerd worden, voor het eerst van zondag 22 tot woensdag 25 februari 2026. De locatie blijft het tentoonstellingspark van Parijs-Villepinte. Axema is de sectorfederatie van fabrikanten en invoerders van machines voor de landbouw en groenvoorziening. Hiermee is Axema de Franse tegenhanger van wat Fedagrim in België is.

Noodzaak

Damien Dubrulle, voorzitter van Axema, legt deze beslissing als volgt uit: “een internationale beurs inzake landbouwmechanisatie in Frankrijk is essentieel voor de landbouw. Met AgriSIMA willen we een nieuwe adem inblazen aan ons evenement. Dit moet concrete oplossingen bieden aan landbouwers, voornamelijk akkerbouwers, loonwerkers en toeleveranciers. Het landbouwsalon moet ten dienste staan van alle spelers uit de sector vanaf het onderzoek tot de effectieve marktintroductie van innovaties en nieuwe technologieën. Het moet antwoorden bieden op de grote uitdagingen van de sector en de beroepen hieruit aantrekkelijker maken.”

“Het is onze wens om alle actoren uit de sector samen te brengen tijdens AgriSIMA tijdens een conviviaal evenement. Verder is het onze ambitie om de excellentie van de Franse en Europese lanbouw naar voren te brengen.”

Twee co-voorzitters

Door Axema werd een nieuwe vennootschap, namelijk AgriVitiEvents opgericht om AgriSIMA te organiseren. Deze vereniging wordt voorgezeten door 2 professionele co-voorzitters uit de wereld van beurzen. De eerste is Frédéric Bondoux voorzitter van de ProFields Events Group. Hij is ondermeer de bezieler en organisator van de landbouwbeurs ‘Salon de l’herbe’, maar ook van 2 professionele groenbeurzen.

De tweede co-voorzitter is Gaëtan Ménard, mede-stichter van de beurs ‘EspritMeuble’. Samen met 2 meubelfabrikanten heeft hij deze vakbeurs nieuw leven ingeblazen en omgetoverd tot een innovatieve, gezellige bijeenkomst.

Teleurstellende editie in 2022 en annulatie in 2024

Een volgende editie van de Franse landbouwbeurs SIMA was voorzien van 24 tot 28 november 2024 maar werd aan het begin van het jaar geannuleerd. Als reden werd door de organisatie de moeilijke situatie waarin de landbouw zich bevindt aangehaald. De beurs werd te midden van de talrijke Europese boerenprotesten geannuleerd. Eerder gaven al enkele grote fabrikanten aan niet naar de SIMA in 2024 te komen.

De laatste én tevens honderdste editie van de SIMA ging door van 6 tot 10 november 2022. De naam wijzigde toen naar het ‘Internationaal Salon voor technische oplossingen voor een krachtige en duurzame landbouw’. Het beursverloop stelde toen vele bezoekers teleur. Waar je een internationaal, innovatief toekomstgerichte beursvloer verwachtte, kreeg je een kleinere beursoppervlakte voorgeschoteld dan van gewoonte, die dan nog eens vele lege plaatsen toonde.

Lees het volledige verhaal via: https://www.landbouwleven.be/20665/article/2024-09-30/agrisima-nieuwe-naam-nieuw-concept-opnieuw-februari

Tim Decoster
Previous ArticleNext Article

Send this to a friend