Info, Nieuws

Agribex 2021 duurt minder lang

Begin april werd het startschot gegeven om Agribex 2021 te organiseren. “Willen we in december dit jaar een landbouwbeurs op de Heizel in Brussel hebben, dan moeten we daar nu de organisatie voor opstarten”, stelt Alain Vander Cruys, eventcoördinator bij organisator Fedagrim. Nu al is duidelijk dat de beurs met één dag inkort, op bijna algemene vraag van de exposanten.

Hoop op vaccins

Het zijn moeilijke tijden, dat beseft ook Fedagrim. Aan de andere kant duurt het nog 8 maanden alvorens Agribex 2021 kan doorgaan. De organisatie hoopt dat tegen dan (bijna) alle Belgen gevaccineerd zijn. Daarom wil die met vol vertrouwen de beurs opstarten, maar met een slag om de arm.

Risico’s beperken

1 november wordt een belangrijk kantelmoment. Wordt voor deze datum beslist dat de stekker uit de beurs wordt getrokken, dan wordt het inschrijvingsgeld van de exposanten volledig terugbetaald. Na deze datum zal dat bij een annulatie nog de helft zijn. Omdat dan ook Fedagrim stevige kosten begint te maken. Hiermee willen ze grote risico’s voor beursdeelnemers beperken.

Kleine krimp

Op 30 maart waren er 11 nieuwe en 56 ‘gekende’ exposanten ingeschreven. Deze laatste groep heeft voor iets minder oppervlakte beursvloer ingeschreven, zo’n 5%. De organisatie was uitgegaan van minder verkochte beursoppervlakte, maar is zeer tevreden met deze beperkte daling.

Alle grote tractormerken hebben hun beursdeelname al bevestigd, zo ook John Deere en Same-Deutz-Fahr. Hiernaast hebben andere grote merken zoals Pöttinger, Maschio, Krone, Lemken en Joskin hun intentie verklaard om naar Agribex 2021 te komen. Daarmee is Fedagrim zeer tevreden op de dag van vandaag.

Er klinken al langer geluiden om het beursverloop van Agribex (cf. editie 2019, 6 dagen) in te korten. Ook naar deze signalen heeft Fedagrim geluisterd. De meerderheid van de exposanten was gewonnen om de beurs met één dag in te korten. Dus niet starten op dinsdag, maar op woensdag, de professionele dag.

Lees meer via volgende link: https://www.landbouwleven.be/10578/article/2021-04-01/agribex-2021-duurt-minder-lang

Tim Decoster
Previous ArticleNext Article

Send this to a friend