Info

Agco lanceert nieuw merk ‘PTx’

Agco lanceert een nieuwe merk, ‘PTx’ genaamd. Deze onderneming binnen Agco vertegenwoordigt precisielandbouwtechnologie. PTx combineert precisielandbouwtechnologieën uit Agco’s Precision Planting en haar nieuwste joint venture: PTx Trimble.

De historische ervaring van Precision Planting en PTx Trimble moet Agco’s technologische transformatie sneller doen groeien. Daarnaast dient de joint venture voor de ondersteuning van toekomstige ontwikkelingen en voor de verdeling van de volgende generatie precisielandbouwtechnologie.

Drie marktbenaderingen

PTx zal de landbouw over de hele wereld bedienen via 3 verschillende manieren om de markt te benaderingen. Gespecialiseerde handelaars in precisielandbouw helpen boeren om apparatuur van bijna elk merk of bouwjaar dat ze al bezitten uit te rusten met de nieuwste technologieën. PTx zal ook haar relaties uitbreiden met meer dan 100 OEM-partners. Deze fabrikanten van originele onderdelen kunnen zo direct producten uit het PTx-aanbod in hun eigen fabrieken integreren. Nieuwe machines van Agco (Fendt, Massey Ferguson en Valtra) zullen ook af fabriek technologie uit de PTx-portefeuille geleverd krijgen.

Directe communicatie

Agco weet dat landbouw eenvoudiger is als de diverse platformen met elkaar kunnen communiceren. Dat belooft PTx.

De naam PTx is geworteld in het erfgoed van Agco: precisielandbouw (P) en geavanceerde technologieën (T) die het nut voor boeren vermenigvuldigen (x) door middel van naadloze aaneensluitende, intelligente en landbouwgerichte technologieën. Agco voltooide de joint venturetransactie met Trimble op 1 april 2024, waarbij PTx Trimble werd opgericht.

Tim Decoster
Previous ArticleNext Article

Send this to a friend